Què es el Montagut ?

Fa més de 40 anys que Montagut es va posar en marxa, com a resposta a la preocupació d’unes famílies d’Osona per la formació dels seus fills. Per mitjà de les activitats més variades, s’ajuda els nois a aprofitar el seu temps lliure, a la vegada que fan bons amics, aprenen coses noves i s’ho passen bé.

En el comú denominador d’aquest llarg camí sempre hi ha estat present cultivar els valors, fomentar en els nois la generositat, desenvolupar hàbits útils i sans, valorar l’estudi com a un treball vertaderament professional, aprofundir en el coneixement de la doctrina cristiana i aprendre a tractar a Déu als diferents mitjans de formació als quals lliurement es pot assistir.

Educar els fills es segurament una de les tasques més importants a les que una persona ha de fer front al llarg de la seva vida. Aquesta educació es desenvolupa, fonamentalment, en la família, tot i que és evident que influeixen, i molt, altres escenaris i circumstàncies, com ara l’escola, el temps lliure, etc. Certament l’escola juga aquí un paper capdavanter, doncs és el lloc on el noi passa moltes hores del dia i on fa la majoria de les seves relacions, i per això serà important que els pares triïn bé on estudia el seu fill -tot i que suposi un esforç econòmic o un desplaçament més llarg- assumint el protagonisme que també allà han de tenir: assistint a les reunions de mares i pares que es convoquin, visitant al tutor i professors sovint i no només quan hi ha problemes, etc. És certament un sacrifici, però sempre val la pena.

De totes maneres, l’experiència demostra que no n’hi ha prou amb fer un bon ambient familiar i portar després el noi a una bona escola, ja que l’adequada utilització del temps de lleure té una notable transcendència. Aquesta és una de les realitats que s’ha de tenir present a l’hora d’afrontar el projecte educatiu familiar i és l’origen de la posada en marxa d’un club juvenil com aquest, en el que es busca que els nois aprenguin a passar-s’ho bé d’una manera sana, aprenguin coses útils, facin amics en un ambient favorable i rebin una ajuda més en la seva formació.

Per això Montagut és una resposta als pares per a la formació dels seus fills. És un centre de formació d’activitats extraescolars i de temps de lleure, complementari a la tasca educativa que es fa a la família i a la escola i on s’ajuda als nois a ocupar bé moltes de les hores que disposen al sortir de classe, el cap de setmana o a les vacances escolars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *